Näin ylläpidät terveellisiä elämäntapoja
Oletko motivoitunut löytämään terveelliset elämäntavat, jotka toimivat osana jokapäiväistä elämää? Anna meidän auttaa sinua saavuttamaan hyvät ja terveelliset ruokailutottumukset.
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi
Netti on pullollaan erilaisia dieettejä. Olet kenties kokeillut erilaisia ruoka-valioita ja niin sanottujen terveysasiantuntijoiden trendikkäitä dieettejä ilman tutkittua ja todistettua vaikutusta? Siinä tapauksessa olet todennäköisesti myös kokenut, miten paino nousee nopeasti takaisin ja olet takaisin lähtöruudussa.
Täältä löydät yksinkertaisia vinkkejä siihen, miten muutat ruokailutottumuksesi kerralla terveellisemmiksi.
MITÄ PAHEITA SINULLA ON?
Useimmat meistä tietävät jo valmiiksi, mitä pitäisi muuttaa. Yleensä kaikkea ei suinkaan tarvitse muuttaa - päinvastoin, teet varmasti jo paljon oikein. Kysy itseltäsi, mitä paheita sinulla on? Aloita sellaisesta tapojen muutoksesta, josta on eniten hyötyä.
Jos sinulla on esimerkiksi tapana napostella iltaisin karkkia tai jotain muuta, mitä kaapista saattaa löytyä, voisi olla hyvä aloittaa siitä. Iltaisin tulee usein syötyä puhtaasti tavan tai levottomuuden vuoksi. Kun illalla alkaa väsyttää, tulee helposti turvauduttua nopean energian lähteisiin, kuten paljon sokeria ja rasvaa sisältäviin elintarvikkeisiin.
On helpompaa aloittaa jokin hyvä kuin lopettaa huono tapa. Siksi kannattaa ennemmin vaihtaa vähemmän huonoja tapoja uusiin, terveellisempiin vaihtoehtoihin. Ehkä voisit juoda kupin teetä napostelun sijaan? Tai paloitella jonkin eksoottisen hedelmän?
8 VINKKIÄ TERVEELLISIIN TAPOIHIN
Aloita päivä jollain sellaisella, mikä on hyväksi terveydellesi
Käy esimerkiksi aamukävelyllä tai tee kevyt voimaharjoitus ja syö sen jälkeen runsasravinteinen aamiainen. Päivän aloittaminen hyvillä tavoilla saa sinut tuntemaan, että olet reipas, ja jatkamaan päivää samaan tapaan.
Syö paljon kasviksia
Hedelmät ja vihannekset ovat parasta, mitä voimme antaa kehollemme. Syö kasviksia monipuolisesti jokaisella aterialla. Pane paprikarenkaita voileivän päälle, syö paketillinen kirsikkatomaatteja välipalaksi tai täytä eväslaatikko pakasteherneillä. Vegaaniksi ei tarvitse ryhtyä, mutta lisää kasvisten määrää ruokavaliossasi, niin teet palveluksen omalle terveydellesi ja ympäristölle.
Laita ruoka alusta asti itse
Laittamalla ruoan itse sinun ei tarvitse huolehtia tarpeettomista lisäaineista ja tiedät tarkalleen, mitä syöt. Broileri- tai lohifileen paistaminen ei useimmiten vie sen enempää aikaa kuin valmiiden lihapullien paistaminen. Syö fileen kanssa ruokaisa salaatti, jossa on paljon erilaisia kasviksia, joissa on puruvastusta, ja paljon kuitua sisältävää viljaa, kuten ruokavehnää, ruokakauraa, täysjyväbulgurvehnää tai kvinoaa.
juo vettä aterioilla sekä niiden välissä
Juo enimmäkseen vettä. Vesi on ihmiselle elintärkeää, eikä se sisällä kaloreita. Vedenjuonnin kanssa ei kuitenkaan tarvitse liioitella. Jos joudut käymään vessassa tiheään tahtiin, juot liian usein. Virtsan tulee olla vaaleankeltaista. Silloin tiedät juovasi juuri sopivan paljon.
hankkiudu eroon makeanhimosta
Syö hedelmiä tai jotain proteiinipitoista, jos mielesi tekee syödä jotain. Opettele nauttimaan luonnollisesta makeudesta ja jätä tarpeeton sokeri pois ruokavaliostasi. Ja jälleen kerran; älä osta sellaista, mitä et halua olevan saatavillasi. Tämä koskee sekä kotia, työpaikkaa että laukkua
valitse makeuttamattomia tuotteita
Käytä elintarvikkeita, joihin ei ole lisätty sokeria. Tämä koskee etenkin leipää, jogurttia ja mysliä. Lue ainesosaluettelo - tuotteessa on eniten sitä ainesta, joka on ainesosaluettelossa ensimmäisenä.
treenaa monipuolisesti
Treeniviikkoon on hyvä sisältyä sekä voima-, kunto- ja tasapainoharjoituksia että liikkuvuusharjoituksia. Kokeile erilaisia liikuntamuotoja ja etsi itsellesi parhaiten sopivat! Treenaamisen pitää olla hauskaa ja antoisaa.
syö ja nuku säännöllisesti
Säännöllisyys ja rutiinit ovat hyväksi keholle. Parhaat edellytykset rentoutumiselle ja palautumiselle on silloin, kun käymme nukkumaan joka päivä samaan aikaan. Kokeile myös herätä joka aamu samaan aikaan – ehkäpä voisit aloittaa päiväsi aamukävelyllä?
Muista myös, että seuraavalla kerralla, kun ajattelet kynnyksen olevan liian korkea, pääset kipuamaan sinne pienin askelin!