Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera
Tomaateissa on runsaasti vahvaa lykopeeni-antioksidanttia, joka voi suojata sairauksilta ja vähentää elimistön kuormitusta harjoittelun aikana. Lämmitettynä lykopeeni imeytyy paremmin elimistöön, joten tomaattia kannattaakin syödä lämmitettynä tämän tomaattikeiton tapaan.
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi
Ohjeet
Hienonna sipuli ja purista valkosipuli. Paista rypsiöljyssä, kunnes sipuli on kuullottunut ja mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit ja vesi ja kiehauta. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella.
Tarjoile keitto ravunpyrstöjen, basilikanlehtien ja lisukkeilla varustetun leivän kera.