Auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee papusalaatin kera
Papujen ja siemenien ansiosta aterialla on erittäin matala GI-arvo. Uuden tutkimusten mukaan auringonkukansiemenien tyydyttymättömillä rasvahapoilla voisi olla myös yhteys vähentyneeseen keskivartalolihavuuteen.
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi
Ohjeet
Auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee: Kaada soija ja auringonkukansiemenet erillisille lautasille. Halkaise fileet ja kääntele broileria ensin soijassa ja sitten auringonkukansiemenissä. Paista broileria rypsiöljyssä n. 3–4 minuuttia miedolla tai keskilämmöllä molemmin puolin siten, että se saa hieman väriä ja on läpikypsä (huom. auringonkukansiemenet palavat helposti, joten älä paista liian korkealla lämmöllä). Mausta mustapippurilla.
Sitruunajogurtti: Pese sitruuna huolellisesti (valitse mieluiten luomusitruuna, jos käytät kuorta). Raasta sitruunan kuoren pintakerros ja valkosipuli ruokajogurtin joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Papusalaatti: Pilko parsa pienempiin osiin ja paista rypsiöljyssä n. 5 minuuttia. Huuhtele pavut, halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Sekoita salaattiainekset suuressa kulhossa ja valuta päälle hieman rypsiöljyä.
Tarjoile auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee papusalaatin, sitruunajogurtin ja kuitupitoisen leivän kera.