Idan ja Monan parhaat vinkit synnytyksen jälkeiseen treenaamiseen
Mona V. Elsness ja Ida Eriksson ovat kaksi SATS Onlinen erityisesti valitsemaa valmentajaa. He suhtautuvat intohimoisesti naisten terveyteen. Olet ehdottomasti hyvissä käsissä juuri synnyttäneenä äitinä. Lue lisää saadaksesi heidän vinkkinsä 3 hyvään synnytyksen jälkeiseen harjoitukseen.
Kategoria
Treeni ja treenivinkit
Sen lisäksi, että he molemmat ovat Personal Trainereita (PT), Idalla ja Monalla on vahva kiinnostus naisten terveyteen. Ida on entinen ammattilaistanssija. Hän on työskennellyt PT:nä pitkään, erikoistuen viimeiset 8 vuotta raskauden ajan sekä synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun. Energisen Idan mielestä on tärkeää lisätä tietämystä naisten kehosta ennen ja sen jälkeen synnytyksen, niin henkisesti kuin fyysisestikin.
”Kahdeksan vuotta sitten olin kuntosalilla raskaana ja hämmentyneenä miten minun tulisi treenata.” – Ida Eriksson
Idalle tämä tarkoitti pitkän tutkimusmatkan alkua tietouden lisäämiseksi niin itsestään kuin matkalla tapaamistaan naisista.
Haluan jakaa kaiken tämän osaamisen kaikkien äitien kanssa! On kuitenkin tärkeää, että jokainen äiti tekee itse päätöksen mikä sopii juuri hänelle.
Sen lisäksi, että Mona on hyvin arvostettu luennoitsija raskauden jälkeiseen harjoitteluun liittyen, hän on myös osteopaatti, fysioterapeutti sekä joogaopettaja.
Yleisesti tiedetään, että naisen keho käy läpi useita muutoksia raskauden ja synnytyksen aikana. Monalla on kolme vinkkiä annettavaksi kaikille naisille:
Aloita omista lähtökohdistasi ja suunnittele harjoittelusi huomioiden yksilölliset muutokset kehossasi
Seuraa miten kehosi reagoi harjoitteluun ja muokkaa harjoittelua tarvittaessa
Aloita aina lantionpohjan lihaksista. Etsi neuvoja ja tietoja, mikäli epäröit minkä tahansa asian osalta lantionpohjan lihasten harjoitteluun liittyen.
Suurin osa naisista toipuu nopeasti yksinkertaisten harjoitusten avulla. Lantionpohjan lihasten harjoittelu on hyvä ensiaskel päästääksesi takaisin kovempitehoiseen harjoitteluun.
Monet naiset pohtivat mitä asioita tulisi erityisesti ottaa huomioon pitkähkön treenitauon jälkeen. Ida ja Mona ovat yhtä mieltä huomioonotettavista asioista.
Aloita vaiheittain. Kuuntele kehoasi. Vahvista niitä kehon osia, jotka tarvitsevat harjoittelua eniten. Ota selvää kehossasi tapahtuneista muutoksista.
Miksi synnytyksen jälkeinen harjoittelu on tärkeää?
Kuten minkä tahansa vamman, leikkauksen tai muun kehon muutoksen jälkeen, harjoittelu on tärkeää takaisin kuntoon pääsemiseksi. Monalle harjoittelun merkitys on päivän selvää.
- Kuten kaikille muillekin, treenaaminen ja liikkuminen on puhdasta lääkettä. Hyödyt merkittävästi harjoittelusta.
Mikäli sinulla on haasteita motivaation tai harjoittelun säännöllisyyden kanssa, kokeneella osteopaatilla on tehokkaita vinkkejä millä ylläpitää harjoittelurytmiä.
- Koita aina priorisoida harjoittelua. Tee mielellään suunnitelma yhdessä kumppanisi kanssa treenien mahdollistamiseksi.
Vaikka hyvin tehty suunnitelma harjoittelun osalta on tärkeä, Mona korostaa, että välillä on hyväksyttävää tehdä muutoksia näihin suunnitelmiin.
- Päivä ilman harjoittelua ei tarkoita maailman loppua. Jos kuitenkin päivä muuttuu viikoiksi ja kuukausiksi, se voi vaikuttaa sekä kehoosi että terveyteesi. Muistathan, että voit tehdä pienemmän määrän toistoja sekä tehdä harjoituksia pitkin päivää, sanoo hymyilevä Mona.
3 hyvää synnytyksen jälkeistä harjoitusta
Inspiroivat PT:t epäröivät valitessaan heidän mielestään ”parhaita harjoituksia”, koska kokemus sopivimmasta harjoituksista on erittäin yksilöllistä. Joka tapauksessa he suosittelevat 3 harjoitusta synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun.
Cat-cow variation
Raskaudesta johtuen vatsalihakset voivat olla heikentyneet ja niissä saattaa esiintyä erkaumaa. Tämä harjoitus auttaa hengittämään helpommin lantionpohjalla sekä pallealla. Tällaiset vatsalihasharjoitukset saattavat olla haastavia ensimmäisten treeniviikkojen aikana.
Vahvista lantionpohjaa
Raskaudella ja synnytyksellä on suuria vaikutuksia lantionpohjan lihaksiin. Lantionpohjan lihasten harjoittelua tulisi tehdä oikealla tekniikalla ja vahvuudella jälkirentoutusta unohtamatta.
Lateral flexion
Tämä harjoitus on hyväksi sekä lonkille että pakaralihaksille. Raskauden aikana lonkkien kierto suuntautuu enemmän ulospäin ja vastaavasti synnytyksen jälkeen sisäänpäin. Tämä harjoitus auttaa vahvistamaan askellustasi sekä kävelyssä että juoksussa sekä myös hypyissä.