Hengitä – niin kerron sinulle miltä sinusta tuntuu
«Hengitä vatsallasi» kuulemme sanottavan usein, mutta miksi ja pitäisikö niin hengittää koko ajan?
Kategoria
Treeni ja treenivinkit
Hengityksen tehtävänä on kuljettaa happea elimistölle ja pitää meidät elossa. Hengittäminen on yksi kehomme toiminto, jota emme tule ajatelleeksi juuri ollenkaan päivän aikana. Hengitys kulkee jatkuvasti; sisään, ulos, sisään ja ulos. Hengitys on käytettävissä koko ajan, se ei vaadi meiltä ponnisteluja tai suunnittelua. Se tietää tarkalleen, mitä tehdä.
Mutta tiesitkö, että lisääntynyt tietoisuus omasta hengityksestäsi voi vähentää stressiä, lisätä läsnäoloasi ja vapauttaa jännitteitä kehossa? Ja että tietoinen hengittäminen vaatii vain vähän vaivaa?
Sinun sisäinen kuntokeskuksesi
Hengittäminen on supervoimasi. Vaikka emme huomaakaan, hengitämme taukoamatta päivin ja öin.Hengittäminen on vaistomainen, automaattinen toiminto. Hengitys on elämäsi liike sinussa. Joogassa me kutsumme hengitystä pranayamaksi. Prana on sanskritin kieli ja tarkoittaa elämän voimaa ja Ayama tarkoittaa jatkamista tai venyttämistä. Siksi sana "pranayama" tarkoittaa elämän voiman hallintaa. Jokainen kehon solu tarvitsee happea toimiakseen. Ei ole yllättävää, että tutkimukset osoittavat, että säännöllinen hallitun hengityksen harjoittelu voi minimoida kehon stressin ja lisätä fyysistä ja henkistä terveyttä.
Pranayama-hengitystekniikka on ikään kuin sisäinen kuntokeskuksesi, jonka avulla voit lisätä hyvinvointiasi. Oikeanlainen hengitys auttaa sinua suoriutumaan paremmin harrastamissasi urheilulajeissa tai muissa liikuntatottumuksissasi, antaen sinulle paremman keskittymiskyvyn. Myös oman kehon tietoisuus lisääntyy ja huomaat, että nukut yöllä paremmin, ryhtisi kohenee ja olet vähemmän stressaantunut.
Hengityksesi kertoo, miltä sinusta tuntuu
Hengitysrytmi voi vaihdella suuresti, ja usein hengittäminen voi olla tietämättämme pitkäänkin epäsäännöllistä ja pinnallista. Monet yllättyvät siitä, kuinka ylhäällä keuhkoissa usein hengitämme, ennen kun meitä pyydetään kiinnittämään siihen huomiota. Hengitys liittyy läheisesti myös emotionaaliseen mielialaamme. Hengitämme eri tavalla, kun olemme vihaisia, pelkäämme, olemme onnellisia, väsyneitä tai hermostuneita.
Hyvä uutinen on, että hengitys toimii myös toisinpäin; voimme rauhoittaa itseämme muuttamalla hengitystämme. Vain tutustumalla omaan hengitykseemme voimme oppia hengittämään oikein.
Ohjaa hengitystäsi ja huomaa ero
Hengityksemme on aina läsnä, ollessasi elossa et voi hengittää viimeistä tai ensimmäistä hengitystä. Oppimalla, kuinka keskittyä hengitykseesi, opit olemaan läsnä tässä ja nyt. Opit antamaan menneisyyden olla mennyttä ja tulevaisuuden tulla, ilman että siitä tarvitsisi huolehtia tai murehtia, mitä on edessä.
Tämä on merkittävässä roolissa, kun elämää stressaavia tekijöitä pyritään poistamaan sekä minimoimaan huolenaiheita sekä ahdistusta. Opit tekemään tilaa hengityksellesi tässä ja nyt, ja antamaan tilaa sekä kapasiteettia, jota on muuten saatettu käyttää menneiden murehtimiseen sekä tulevaisuuden huolenaiheisiin.
Kuinka opin hengittämään oikein?
Totta kai meillä on tarvittavat harjoitukset oikean hengitystekniikan opetteluun!
Harjoittele täysin uusien YinYoga Online Training -tuntien avulla yhdessä Ulrica Norbergin kanssa. Näissä harjoituksissa hengityksellä on suuri merkitys ja sinua opastetaan hegittämään oikein.
Kuuntele Johanna Hectorin neljää erilaista meditaatioharjoitusta, joiden avulla opit; kuinka voit muuttaa negatiivisia ajattelutapoja, kuinka kohdata pelko ja kuinka ystävystyä itsesi kanssa [link·
Oikean hengitystekniikan säännöllisellä harjoittelulla voit ladata kehosi täyteen hyvää energiaa. Anna harjoittelulle aikaa 15 minuuttia joka päivä. Yksi hengitys kerrallaan huomaat ja koet oikein hengittämisen taian kerta kerralta vahvemmin! Hengitä – niin kerron sinulle miltä sinusta tuntuu